İCRA İFLAS HUKUKU

img

İCRA İFLAS HUKUKU

2019-02-21

İcra İflas Hukuku; borcunu ödeyemeyen borçlunun, borcunun alacaklının talebi üzerine devlet zoruyla taşınır ve taşınmaz varlıklarına el konarak karşılanmasını konu alan hukuk dalıdır.

Deneyim birikimi ve genç kadrosunun enerjisiyle, Özgü Hukuk Bürosu bu alanda müvekkillerinin karşılaştığı her sorunda danışmanlık hizmeti sunarak sorunları verimli ve kapsamlı yollarla çözüme götürür. Dava öncesi, dava sırasında ve dava sonrasındaki her idari aşamada müvekkilin çıkarları doğrultusunda en etkin yolları izler.

ÖZGÜ HUKUK Bürosu olarak hizmetlerimiz:

-Alacaklının alacağını alması amacıyla yetkili organlara başvurulması,

-İcra ve İflas Kanun’u hükümleri doğrultusunda alacağın tahsilinin sağlanması,

-Bankaların kredi sözleşmelerinden doğan ihtilaflarda ticari hayatta gerçek ya da tüzel kişilerin ticaret hukuku uygulamalarından kaynaklı ihtilaflarında çözüm üretilmesi,

-Borçlunun iflası halinde, alacaklılarının iflas masasına kayıt edilmesi, alacakların tahsili için yasal girişimleri yerine getirilmesi,

-Sermaye şirketleri ile kooperatiflerin belirli koşullar altında borca batıklığı ortadan kaldırarak sermaye şirketi ve kooperatifin varlığını sürdürmesi için, İcra ve İflas Kanun’unun 179. maddesi gereğince gerekli yasal girişimlerin yerine getirilmesi.

© 2022 Özgü Hukuk Bürosu - Blog